Translate/Vertaal

.

Alanya, de mooiste zandstranden..ideaal voor in de winter..

Alanya ligt in het zuiden van Turkije en heeft een van de mooiste (kilometerslange) zandstranden. Ze zijn gedeeltelijk bedekt met fijngrind en kiezels. In zee liggen er kiezels en keien op rotsachtige bodem. Je kunt er parasols en ligbedden huren. Tevens zijn er douches, toiletten, kleedcabines en ongeveer 25 strandbarretjes.


Alanya is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische plaatsen van Turkije.
Vanwege het subtropische klimaat is het ook in de winter erg in trek bij het toerisme.

Alanya heeft een gezellige haven, met vele restaurantjes en barretjes 


Alanya, mooie zandstranden

Hoog boven Alanya is een gigantische burcht te bezoeken.
In het oude centrum vind je veel winkeltjes.

Ligging:
De stad is gelegen aan een rots met aan weerszijden een zandstrand

Bekend onder toeristen is de zogenaamde Piratengrot.
Deze grot was vroeger een schuilplaats voor piraten. In de winter wordt de grot verwarmd en in de zomer wordt het er koel. De grot is onbereikbaar voor grote schepen omwille van zijn nauwe doorgangen. In de grot hangen druipstenen (stalactieten en stalagmieten).

Ook een bekende grot in Alanya is de Liefdesgrot. De ingang van de grot ligt op een hoogte van 6 meter en is circa 400 meter lang. De enige uitweg van de grot ligt op een hoogte van 10 meter, waardoor veel toeristen worden afgeschrikt.

Alanya is een paradijsje op aarde

Top 5 all inclusive Hotels zie: Beste Hotels en Resorts van Alanya
Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pleuntjes Populairste plaatsen Turkije - De absolute TOP 6


oog turkse vrouw

De mooiste en populairste badplaatsen van Turkije zijn:
1: Marmaris
2: Side
3: Bodrum
4: Alanya
5: Atalanya
6: Belek
Over Turkije

Turkije is een samensmelting van levendige mediterrane culturen en de betovering van het Oosten, een combinatie van de kosmopolitische sfeer van de internationale steden en de prachtige eenvoud van het dorpsleven.bootje turkije


Turkije is een land van legendarische rijkdom en vrijgevigheid: het huis van Midas, die draaide alles wat hij aanraakte in goud, de geboorteplaats van Sint Nicolaas, drager van geschenken en nieuws, het land van mooie paarden en fee schoorstenen in Cappadocië en de geboorte plaats van de Lycische beschaving op het land van het licht.

Turkije is niet alleen een geweldig land om te verkennen met zijn rijk historisch erfgoed, maar ook een perfecte bestemming voor vakantiegangers v, de mooiste cruises, bruiloften en huwelijksreizen, geweldige All Inclusive Resorts ....Kom naar Turkije en beleef de beroemde Turkse gastvrijheid''''en smaak haar geweldige keuken.

Het hedendaagse Turkije is een huwelijk van het karakter van oude Anatolische beschavingen en de progressieve seculiere democratie en hervormingen gelanceerd door Mustafa Kemal Atatürk, De vader van de Turken.

Maar voor Nederlanders is Turkije vooral het mooiste vakantieland op aarde!