Translate/Vertaal

.

Bodrum, een mooie complete Badplaats!

Bodrum is een mooie, grote badplaats met ongeveer 25.000 inwoners.

Ligging: aan de Golf van Gökova in het uiterste zuiden van de Egeïsche Zee kust.

De stad heeft een rijke geschiedenis. In de Oudheid heette de stad Halicanassus. In de 6e eeuw werd de stad ingelijfd bij het Perzische Rijk en werd door de koninklijke gouverneur Mausolus (375-353 v.C.) uitgeroepen tot de hoofdstad van de provincie Carië. Zodoende verkreeg ze haar stadswallen.

Aantal inwoners: 25.000 inwoners


Bodrum, mooie badplaatsDe bezienswaardigheden van Bodrum
  • Discotheek Halikarnas, een van de bekendste discotheken van Turkije met een capaciteit van 5000 bezoekers.
  • De disco heeft spectaculaire lasershows en beroemde dj’s uit binnen en buitenland.
  • Fundamenten van het Mausoleum van Halicarnassus
  • De Petrusburcht, Met het onderwatermuseum waarin wordt tentoongesteld het glaswrak de Uluburun, Een Belangrijke archeologische vondst uit de late Bronstijd.
  • Stadswallen
  • Grieks theater

Bodrum had de naam Vooral in trek te zijn bij de jonge jet-set van Turkije, maar door de Groeiende interesse in Turkije als vakantieland voor Westerse toeristen is de stad steeds meer een "gewone" vakantieplaats geworden.

Verder, op het schiereiland is meteen het kruisvaarderskasteel St. Pieter te zien en de boulevards met de witte villa's. Het Kasteel bevat nu het museum voor onderwater-archeologie, alsmede een Openluchttheater. Het oudste scheepswrak ter wereld ligt daar ook opgesteld. Het hoogste punt van het kasteel is de ZG. Franse toren waar een interessante verzameling Myceense artefacten ligt tentoongesteld. In de Hall munten is een unieke tentoonstelling van ruwe en bewerkte edelstenen, buiten is een collectie grafstenen en antieke Amfora's te zien. Tenslotte is er nog een ruimte met zaken uit het bronzen tijdperk.

De Moskeeën Tepecic Camii nl Adliye Camii zijn ook bezienswaardig. Men kan daar kennismaken met Oosterse decoraties, arabesken, Geometrische motieven, vegetatieve patronen en teksten.

Bodrum heeft een eigen vliegveld, een gezellige, drukke jachthaven.
De baaien van het schiereiland Bodrum zijn ideale plekken om te zwemmen, duiken of zeilen

Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pleuntjes Populairste plaatsen Turkije - De absolute TOP 6


oog turkse vrouw

De mooiste en populairste badplaatsen van Turkije zijn:
1: Marmaris
2: Side
3: Bodrum
4: Alanya
5: Atalanya
6: Belek
Over Turkije

Turkije is een samensmelting van levendige mediterrane culturen en de betovering van het Oosten, een combinatie van de kosmopolitische sfeer van de internationale steden en de prachtige eenvoud van het dorpsleven.bootje turkije


Turkije is een land van legendarische rijkdom en vrijgevigheid: het huis van Midas, die draaide alles wat hij aanraakte in goud, de geboorteplaats van Sint Nicolaas, drager van geschenken en nieuws, het land van mooie paarden en fee schoorstenen in Cappadocië en de geboorte plaats van de Lycische beschaving op het land van het licht.

Turkije is niet alleen een geweldig land om te verkennen met zijn rijk historisch erfgoed, maar ook een perfecte bestemming voor vakantiegangers v, de mooiste cruises, bruiloften en huwelijksreizen, geweldige All Inclusive Resorts ....Kom naar Turkije en beleef de beroemde Turkse gastvrijheid''''en smaak haar geweldige keuken.

Het hedendaagse Turkije is een huwelijk van het karakter van oude Anatolische beschavingen en de progressieve seculiere democratie en hervormingen gelanceerd door Mustafa Kemal Atatürk, De vader van de Turken.

Maar voor Nederlanders is Turkije vooral het mooiste vakantieland op aarde!